şenol   26-05-2022 Saat 22:39
#1
Püren Balı Faydaları

Üretildiği bölge: Akdeniz, Ege, Trakya ve Karadeniz bölgeleri

Çiçekleri arılar için zengin bir nektar ve polen kaynağı olan püren, ilkbahar ve sonbaharda çiçeklenen türlere sahiptir. Püren balı kendine özgü aromalı, hafif acımtırak, oldukça kıvamlı ve değerlidir. Arıların bir maki türü olan püren bitkisinin çiçeklerinden topladığı öz, bala vişne suyu tadı katar. Böylece değişik ve hoş bir tat meydana gelir. Anzer balından sonra en değerli ve üretimi az olan bir bal türüdür.

[Resim: puren_bali.jpg]

Faydaları:

Karaciğer yağlanması ve idrar yolları rahatsızlıklarıyla mücadelede tavsiye edilir. Yüksek enerji veren bir özelliktedir. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) yaptığı araştırmaya göre Ege bölgesine özgü püren balı ve arı ürünleri yanıklar, enfekte ve cerrahi yaralar ile ülserler gibi çeşitli hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır.

Meltem Balım

Fikrin rütbesi yoktur.
Soulfly   28-05-2022 Saat 11:54
#2
Ülkemizde Akdeniz, Ege, Trakya ve Karadeniz bölgelerinde doğal yayılış gösteren pürenin ilkbahar ve sonbaharda çiçeklenen türleri vardır. Çiçekleri pembe ve mor renkli olup arılar için zengin nektar ve polen kaynağıdır. Püren Balı kendine has aromalı, hafif acımtırak, oldukça kıvamlı ve kıymetlidir.
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
Konu ile Alakalı Benzer Konular
Yorumlar 2
Okunma 194
11-12-2022 Saat 11:01
Son Yorum Yazar: Soulfly
Yorumlar 2
Okunma 394
16-10-2021 Saat 13:00
Son Yorum Yazar: uzman
Yorumlar 3
Okunma 507
03-10-2021 Saat 12:11
Son Yorum Yazar: Soulfly
Yorumlar 1
Okunma 332
01-10-2021 Saat 21:15
Son Yorum Yazar: KrALiÇe
Yorumlar 2
Okunma 573
30-05-2021 Saat 20:58
Son Yorum Yazar: salvadorhasan
  

Sosyal Ağlarda paylaş


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi