KrALiÇe   09-10-2022 Saat 09:56
#1
Malzemeler :

* 1 bütün tavuk
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 çorba k.mayonez
* 1 tutam taze kekik
* tuz
* tane karabiber

Pilavı için:

* 2 su b.bulgur
* 1 su b.tel şehriye
* 1 soğan
* 2 biber
* 1 domates
* 1 çorba k.domates salçası
* 1 su b.tavuk suyu
* 1 çorba k.tereyağı
* sıvıyağ
* tuz
* su

Hazırlanışı : 

Bütün tavuğu yıkayıp süzdürdükten sonra içine 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, kekiği ve tane karabiberi doldurduktan sonra tavuğun yüzeyini tamamen mayonez ile kaplayın. Butları ve kanatları çöp şiş ile karşılıklı olarak tutturduktan sonra 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.
Pilavı için tereyağını eritin. Daha sonra üzerine şehriyeyi alıp iyice kavurun. Kavrulunca üzerine bulguru ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bİr süre sonra biber, salça ve domatesi de ekleyip tavuk suyunu ve sicak suyu verin.
Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Pişen tavuğu hazırladığnız pilav ile beraber servis edin. Dilerseniz yuksek ateşte sotelenmiş domates ve taze kekik ile beraber servis edebilirsiniz.
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
Konu ile Alakalı Benzer Konular
Yorumlar 0
Okunma 952
12-12-2020 Saat 11:15
Son Yorum Yazar: KrALiÇe
Yorumlar 0
Okunma 247
30-10-2020 Saat 13:22
Son Yorum Yazar: Limon
Yorumlar 0
Okunma 251
22-10-2020 Saat 15:46
Son Yorum Yazar: Damla
Yorumlar 0
Okunma 235
22-10-2020 Saat 15:44
Son Yorum Yazar: Damla
Yorumlar 0
Okunma 240
22-10-2020 Saat 15:41
Son Yorum Yazar: Damla
  

Sosyal Ağlarda paylaş


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi